Efter skuddrama i Oslo: Politiet indfører flyveforbud

En stor del af universitetet i Norges hovedstad og en nærliggende togstation er afspærret, efter at en vagt natten til onsdag blev ramt af skud i området.

Senere blev en bombelignende genstand fundet nær gerningsstedet. Politiet har siden meddelt, at genstanden ikke er farlig.

Nu har politiet indført flyveforbud over Blindern, som er området i Oslo, hvor universitetet ligger. Det oplyser politiet på Twitter.

- I forbindelse med hændelsen på Blindern er der indført flyveforbud med en radius på to nautiske mil (cirka 3700 meter, red.) fra Blindern. Gælder også droner, skriver norsk politi.

Vagten er ikke alvorligt såret. Han blev skudt i brystet, men bar en sikkerhedsvest. Han meldte selv til politiet omkring klokken 02.45, at han var ramt af skud.

- Vi glæder os over, at han ser ud til at have det godt. Han er på sygehuset, hvor han får videre behandling, sagde kommunikationschefen hos vagtfirmaet Nokas - hvor vagten arbejder - tidligere onsdag.

Politiet oplyser ifølge tv-stationen NRK, at skyderiet efterforskes som et drabsforsøg.

Det er anden gang på under et år, at en vagt på universitetsområdet er blevet udsat for angreb.

I november blev en vagt passiviseret af mindst to gerningsmænd med strømpistol, kniv og reb. Siden har vagtselskabet besluttet at vagterne skal bære sikkerhedsveste.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke konkludere, at de to hændelser er direkte knyttet til hinanden, har politiets indsatsleder Torgeir Brenden sagt til pressen på stedet.

Ved en togstation nær universitetet er der fundet en sort jakke, som ifølge politiet kan tilhøre en af to mænd, der blev set i forbindelse med skyderiet.

- Der er fundet flere genstande, som vi sætter i forbindelse med hændelsen og personerne, har operationsleder Tor Jøkling fra Oslos politi sagt til avisen VG.

Politiets sikkerhedstjeneste i Norge (PST) har ifølge norsk TV2 siden morgentimerne været i tæt dialog med politiet nær gerningsstedet.

To personer mistænkes for at stå bag skyderiet, og de er begge på fri fod.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip