Efter snak om nedsat ydelse: Nu vil politikere samle penge ind til herboende flygtninge

Den nye regering varslede som et af sine første træk, at ydelsen til flygtninge og indvandrere skulle sættes ned, så de nytilkomne i højere grad ville søge ud på arbejdsmarkedet. 

Men det har nu fået to lokalpolitikere fra Kolding til at starte en indsamling, der skal skaffe penge til flygtninge og indvandrere i kommunen, så de kan få økonomisk hjælp til ting, de muligvis ikke vil kunne med den nye lavere ydelse. 

- Med regeringens indgreb, der med stor sandsynlighed sender flygtninge tæt på eller under fattigdomsgrænsen, er der brug for, at nogen gør noget, siger Jesper Elkjær, der sidder i byrådet i Kolding for Radikale, til Tvsyd.

Han står bag initiativet New Start Kolding sammen med det tidligere folketingsmedlem for SF, Karina Lorentzen, der vil imødekomme de nye ydelser, der formentlig vil blive gennemført, der skære integrationsydelsen fra cirka 11.000 til SU-niveau på omkring 5500. 

- Visse politikere har været dygtige til at påberåbe sig eneret til at definere de danske værdier. Mine værdier er ikke afspejlet i det. Folk, der har satset og risikeret deres liv, har ikke siddet og googlet, om de får 1000 kroner mere i ydelse i Danmark end i Holland. Det har ingen betydning for antallet af flygtninge, om man piller ved ydelsen.

- Jeg synes, vi må gøre noget og møde de nye borgere med en hjælpende hånd, siger Jesper Elkjær til Tvsyd.

Dagens Gossip