Efter stor eftersøgning: Mand er anholdt efter skudepisode ved børnehave

Skrevet af admin

11/05/2016

Dagens topnyheder

To brag nær en børnehave i Hvidovre onsdag var sandsynligvis ikke skud, som først antaget, men fyrværkeri.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi, der i første omgang anholdt en 41-årig mand for episoden, fordi han passede på vidners signalement.

Men nu er der en ny udvikling i sagen.

- I løbet af eftermiddagen blev politiet kontaktet af personale på et nærliggende psykiatrisk center, som kunne oplyse, at en 53-årig patient på stedet muligvis havde affyret fyrværkeri ved børnehavn, og at det var sandsynligt, at patienten i den forbindelse havde peget på en ansat ved børnehavnen med en pistollignende genstand, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Den 53-årige mand er her til aften (onsdag, red.) blevet afhørt af politiet, og han har erkendt, at han havde været ved børnehaven, og han er nu sigtet for trusler. Den 41-årige, der blev anholdt i første omgang, er nu løsladt, hedder det videre.

Det var ved børnehaven Vedbyholm, at den dramatiske episode udspillede sig.

- I børnehaven hører de nogle brag, og en pædagog løber ud for at se, hvad der sker, fortalte kommunikationsansvarlig hos Københavns Vestegns Politi Claus Buhr tidligere onsdag.

- Ude på gaden står en mand med en pistol. Han peger på hende med pistolen og råber et eller andet, hvorefter han løber fra stedet.

Fra børnehaven bliver der ringet rundt til alle forældrene for at orientere om hændelsen, og en af kommunens psykologer er til stede for at yde krisehjælp til de forældre, medarbejdere og børn, der måtte have behov for det.

Politiet rykkede massivt ud, da alarmen kom, og et par timer senere blev en 41-årig mand, der angiveligt er psykisk syg, anholdt uden dramatik. Han er nu løsladt, men fortsat sigtet i sagen, oplyser vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi.

- Når vi får melding om skudafgivelse ved en børnehave, så tager vi ingen chancer, hvilket er baggrunden for, at vi indledte den omfattende politiaktion. Det er glædeligt, at vi nu angiveligt har fået afklaret forholdet, siger vicepolitiinspektør Henrik Frandsen fra Københavns Vestegns Politi.

/ritzau/