Efter ti timers nedbrud: Dankort-system virker igen

Skrevet af admin

20/01/2014

Mest læste i dag

Dankort-systemet er oppe at køre igen efter et nedbrud på over ti timer. Det oplyser selskabet bag dankortet, Nets, til Ritzau.

- Systemet er nu oppe at køre igen, siger Ulrik Marschall, der er kommunikationskonsulent i Nets.

Selskabet regnede med, at problemet ville være fikset mandag morgen eller i løbet af formiddagen. Men selskabet fik først systemet op at køre omkring klokken 15.15.

Det gør nedbruddet til et af de længste i dankortets over 30 år lange historie.

Det viste sig at være en større operation at fikse forbindelsen til datacentralen, der forsvandt omkring klokken 05.15.

Nu skal selskabet i gang med at undersøge, hvordan de kan undgå at havne i samme situation igen.

- Vi laver opdateringer jævnligt, uden at der sker noget. I dag er det gået mere galt, end vi havde regnet med, siger Ulrik Marschall.

Han betegner nedbruddet som mere kompliceret, end da dankort-systemet brød sammen i juli sidste år. Her var dankortterminalerne nede i omkring fire timer.

Det var en netværksfejl hos Nets' underleverandør IBM, som var skyld i dankortproblemerne. Derfor var IBM's teknikere med til at løse problemet.

Mange butikker var reddet ved, at de kunne slå deres dankortmaskine over på en offline-procedure, så de kunne bruge deres maskine på trods af nedbruddet.

Problemerne lå især ved dankortterminaler, som befandt sig på steder uden personale.

- Det kan være ubemandede tankstationer, parkeringsanlæg, billetautomater på en perron, da de ikke har en offline-procedure, siger han.

Butikkerne skal nu gå online med deres dankortmaskine, så alle transaktioner kan blive registreret hos Nets.

Ulrik Marschall frygter ikke, at der bliver problemer, når de forskellige butikker rundt omkring går online med deres dankortterminaler.

/ritzau/