Efter Tinder-voldtægt af 12-årig: Pas på jeres børn

I går blev en 32-årig mand fra Køge sigtet og varetægtsfængslet for voldtægt af en kun 12-årig pige, som han pressede til samleje i sin bil. 

De to havde fået kontakt med hinanden på den populære dating-app Tinder, hvor den 32-årige havde udgivet sig for at være væsentligt yngre, end han var.

Det lykkedes ham at overbevise den 12-årige pige om, at de skulle mødes, hvilket altså endte med, at den 12-årige pige bleve voldtaget og blufærdighedskrænket i mandens bil, som han havde kørt til et skovområde på Vestsjælland. 

Sagen belyser et vigtigt problem, lyder det fra politiet, der ikke mener, at forældre skal nøjes med at have tillid til deres børn, når de bruger tid på dating- og chatsider. 

Derfor vil de gerne klæde forældrene på, så lignende sager med overgreb kan undgåes. 

- Forældrene skal vide, hvad der foregår, og de skal lave regler om, at de unge ikke må have kontakt med nogen, de ikke kender personligt. Når først man går ud og begynder at mødes med en ukendt mand i cyberspace, opstår usikkerheden, siger leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Midt- og Vestsjællands Politi, Ove Pedersen, til mx.dk.

Han peger på, at en simpel huskeregel er at sikre sig, at barnet i første omgang overholder aldersgrænserne på de pågældende sider på nettet. 

I tilfældet med den 12-årige pige blev aldersgrænsen for Tinder ikke overholdt. Her skal man nemlig være 13 år, før man må oprette en profil. 

- En 12-årig pige er under alle omstændigheder for ung til noget af det her. Der skal forældrene fortælle dem, hvornår de er gamle nok, siger Ove Pedersen.

Den 32-årige mand fra Køge nægter sig skyldig og er varetægtsfængslet frem til 5. januar.

Dagens Gossip