Efter tragedie: Nu genopstår dansk band

Smadrede instrumenter, råb og kaotisk stemning.

Det var den oplevelse, som koncertgængerne ved den Aarhusianske festival Northside fik i 2013, da det danske band Spleen United stod på scenen. Den turbulente optræden resulterede ifølge Politiken også i, at sangeren Bjarke Niemann udbasunerede, at bandet ville holde en pause på ubestemt tid.

Men nu kan alle Spleen United-fans ånde lettet op. Bandet er nemlig efter en længere pause fra musikscenen genopstået under det nye navn Lightwave Empire.

Episoden på Northside Festival var nemlig med til, at gruppen tænkte grundigt over, hvilken type musik, de egentlig gerne ville producere. Det forklarer Bjarke Niemann i en pressemeddelelse.

- Jeg fandt ud af, at jeg udelukkende reagerede på virkelig opløftende og solrig musik. Viben i bandet var lidt flad, og samtidig prægede min kones mors selvmord den tid ret hårdt. Hun følte sig enormt desillusioneret, forvirret og fuld af angst. Det gav pludselig kun mening for mig, at skrive opløftende melodier - kærlighedssange, i guess, siger Bjarke Niemann i pressemeddelelsen.

Ud over at have fået et nyt navn, har Lightwave Empire også fået nye samarbejdspartnere, nemlig den amerikanske superproducer Dave Sardy, som står bag sange til internationale grupper som Oasis, The Millers og Red Hot Chilli Peppers.

Lightwave Empire udkommer med deres debut ep 10. juni, som hedder "Kill Me With Love".

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip