Efter tre fæle fiaskoer: Robben ville ikke længere være en taber

Hollandske Arjen Robben havde alt kørende for sig lørdag aften. Han scorede Champions League-finalens afgørende mål ét minut før slutfløjtet, han lagde op til Bayern Münchens første scoring, og han blev efter kampen kåret til Man of the match af UEFAs tekniske komité med selveste Sir Alex Ferguson i spidsen.

Der var derfor væg-til-væg-smil at finde i ansigtet på kantspilleren, der i sidste års finale mod Chelsea var Bayern Münchens helt store synder med stribevis af brændte chancer. Både på grund af titlen, sejrsmålet og succesen, men også fordi han nu er sluppet af med et prædikat, der blev sat på ham efter to tabte Champions League-finaler og en VM-finale med samme resultat.

- Fodbold er en holdsport, men for en spiller er det her det største, du kan opleve. Det var det eneste vi manglede i vores liv. Jeg har tabt tre finaler, og jeg ville ikke længere have stemplet som en taber, siger han.

Robbens afgørende scoring kom, da han for tredje gang i finalen, som Bayern vandt med 2-1, var alene med Dortmund-keeper Roman Weidenfeller. De to første gang afsluttede Robben, og Weidenfeller reddede. Derfor havde hollænderen andre planer, da han fik chancen for at blive den store matchvinder i slutsekunderne.

- Jeg ville egentlig have driblet uden om Weidenfeller, men jeg fangede ham på det forkerte ben, og så valgte jeg at afslutte i stedet, siger Robben på sporten.dks spørgsmål om præcis hvilke tanker der fløj igennem hovedet i millisekunderne inden scoringen og sekunderne efter.

- Jeg kan ikke beskrive, hvad jeg tænkte, da bolden så trillede ind. Det var en følelse af 'endelig', griner Robben.

Arjen Robben er en af de spillere, som Bayern Münchens nye træner, Josep Guardiola, kan tænkes at skille sig af med i sommerens transfervindue. Men med lørdagens præstation og foråret generelt in mente er en ting sikkert regn i London. Europas storklubber kommer til at kæmpe med næb og kløer om Champions League-finalens bedste spiller.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip