Efter turbulent start: Esbjerg-træner kræver minimum tre nye spillere

- Det har været en lidt turbulent opstart, fordi vi haft folk afsted på landsholdet. Det er turbulent, at vores landsholdsspillere ikke har været til stede, når man arbejder med taktik. Det gør, at der er ting, man skal repetere på et tidspunkt, når de andre kommer tilbage. Så skal man have fat i dem igen. Det negative er, at vi reelt kun har tre uger sammen, hvor vi for alvor kan sætte alle tingene sammen, siger Niels Frederiksen, der begyndte i Esbjerg den 1. juni.

Han har måtte undvære forsvarerne Kian Hansen og Peter Ankersen, der sammen med forårskometen Martin Braithwaite har været indkaldt til A-landsholdets kampe mod Georgien og Armenien. Samtidig var endnu en forsvarsspiller, unge Jonas Knudsen, udtaget til den forrige Esbjerg-træner Jess Thorups første U/21-landsholdstrup mod Estland.

Det er fire bærende kræfter fra det helt igennem vellykkede vestjyske forår, der kulminerede med kvalifikationen til Europa League og en pokaltitel. Niels Frederiksen fortæller, at han har høje ambitioner om at gøre det ligeså godt i næste sæson.

- Vi vil gerne i gruppespillet i Europa League, selvom det bliver svært. Vi må se, hvem vi skal møde. Men vi vil dæleme også gøre en god figur i Superligaen.

Cheftræneren erkender dog, at det kræver spillemæssige forstærkninger.

- Vores trup er ikke færdig. Vi skal som minimum have tre spillere mere. Vi har to spillere på prøvetræning lige nu. (Viktor Noring, 22-årig målmand fra Trelleborg FF og den 25-årige tyske midterforsvarer, Tobias Feisthammel). De efterlod et fint indtryk i dag (torsdag, red.), siger Niels Frederiksen.

Han ved ikke, hvor meget klubben kan tillade sig at spendere på nye spillere. Men eftersom man har solgt spillere, må der derfor også være økonomi til at tage nogle ind. Der skal under alle omstændigheder findes en afløser efter salget af den mere end stabile Lukas Hradecky.

- Vi skal have fat i dygtigt målmand. Jeg er ligeglad, om han er ung eller gammel. Han skal bare være dygtig, det er det primære, siger Niels Frederiksen, der i sidste sæson stod i spidsen for Lyngby i 1. division. Esbjerg klarede sig overraskende godt som oprykkere i sidste sæson, men har nu mistet et par spillere. Er der fare for, at holdet nu falder helt igennem i næste sæson, som det nogle gange sker for succesfulde oprykkere?

- Det er typisk sådan, at man (som oprykker, red.) starter med at præstere godt, og så går det ned, og det tager man så med ind til den nye sæson. Men vi startede jo skidt og sluttede fantastisk af. Det gør mig rimelig tryg i forhold til situationen, siger Niels Frederiksen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip