Efter uroligheder: Nu går thailænderne til valg

Natten til søndag dansk tid er Thailands parlamentsvalg sat i gang. Men ikke uden problemer, for demonstranter har forhindret flere valgsteder i at åbne, lyder det fra landets valgkommission ifølge AFP.

Omkring 10 procent af landets valgsteder holder derfor fortsat lukket - heriblandt i tre distrikter i Bangkok, lyder det.

Der er frygt for en voldelig søndag, efter at spændinger mellem støtter og modstandere af regeringen endnu engang blev trukket op lørdag.

Derfor har omkring 10.000 politifolk ansvaret for sikkerheden i Bangkok, mens soldaterne holdes i beredskab.

Oppositionen har planlagt at forpurre valget og kræver, at regeringen erstattes af et såkaldt folkeråd, der ikke skal vælges af folket, og lørdag gik følelserne så højt, at sikkerhedsstyrker valgte at affyre varselsskud.

- Myndighederne var i stand til at kontrollere dagens sammenstød hurtigt, og situationen er bedre nu, sagde chefen for Det Nationale Sikkerhedsråd, Paradorn Pattantabutr lørdag ifølge Reuters.

Mindst seks personer blev lørdag såret af skud foran et indkøbscenter i det nordlige Bangkok, og væbnede mænd i den vrede menneskemængde blev set skjule deres våben og trække sig væk fra stedet.

Senere blev maskerede mænd set bære håndvåben i gaderne.

Volden minder om den politiske uro i 2010, hvor støtter af den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra paralyserede Bangkok i forsøget på at fjerne den daværende regering. Flere end 90 personer blev dengang slået ihjel.

Demonstranterne, der er medlemmer af Folkets Demokratiske Reformkomité (PDRC), kræver premierminister Yingluck Shinawatra afsat, og regeringens beslutning om at gennemføre valget har fået spændingerne til at blusse yderligere op.

/ritzau/

Dagens Gossip