Efter voldsom kritik: Retspsykiatrisk hospital i Risskov skal undersøges

De seneste dage har flere medier skrevet om voldlige og ydmygende forhold på Retspsykiatrisk Hospital i Risskov. Region Midtjylland tager kritikken så alvorligt, at man nu sætter gang i en undersøgelse af forholdene på afdelingen. Undersøgelsen skal se på arbejdskulturen inden for behandling, rehabilitering og sikkerhed. Og på relationerne mellem medarbejdere og patienter.

- Undersøgelsen er iværksat på baggrund af en konkret patientklage, som vi har valgt at tage så alvorligt, at vi vil have sagen belyst, forklarer chefsygeplejerske i Psykiatri og Social i Region Midtjylland, Claus Graverseni en pressemeddelelse.

Det er beskyldninger om bevidst tilbageholdelse af oplysninger, om rømninger og senest om mishandling af patienter, der får Region Midtjylland til at indlede undersøgelsen af forholdene på afdelingen i Risskov.


- På baggrund af kritik som aktuelt er rejst i medierne, har vi valgt at udvide undersøgelsen, så den ikke kun omfatter nuværende medarbejdere og patienter. Det bliver også muligt for tidligere medarbejdere at komme til orde, tilføjer Claus Graversen.

Dagens Medicin har netop kåret hele det psykiatriske hospital i Risskov som Danmarks bedste på baggrund af blandt andet kvalitetstal og brugertilfredshed. Men noget tyder altså på, det ikke helt er gældende på den retspsykiatriske afdelingen. Undersøgelsen ventet at være færdig til april. 
 

Dagens Gossip