Efter voldtægt til festival: MC'ere vil lave årlig indsamling for voldtægtsofre

Det var René Jersild, der er præsident i motorcykelklubben HDCC MC i Glostrup, der tog initiativet til indsamlingen. En del af pengene skulle gå til det 17-årige offer, og en del skulle være en dusør, til dem, der kan hjælpe med at finde de to gerningsmænd. Samtidig oprettede han Facebook-siden Bikers United mod voldtægt for at sætte fokus på sagen.

Læs også: Endelig nyt i MC-voldtægten: Så vidne gerningsmændene?

Pigen var frivillig i et madtelt på Fyns MC Festival i Tusindårsskoven i Odense 16. august. Mellem kl. 22 og 23 blev hun overfaldet efter et toiletbesøg. To mænd skubbede hende ind i et krat, proppede et stykke stof i munden på hende, hvorpå den ene holdt hende fast, mens den anden voldtog hende.

Forbløffende få vidner har henvendt sig til politiet, og det var det, der fik René Jersild til at tage affære. Han ville vise, at motorcykelmiljøet i Danmark tager klart afstand fra den slags. Han startede en indsamling, der skulle gå til pigen, men også til en dusør, der skal lokke flere vidner frem. Og støtten har været overvældende.

Læs også: Voldtægt: Motorcykelklub samler ind til 17-årigt offer

- Folk er utrolig gode til at bakke op omkring det. Hvis ikke de har penge til at støtte, så spreder de budskabet. Der er en masse stolthed, der florerer, en stolthed over at være en del af et motorcykelmiljø, der vælger støtte så hårdt op om det her, siger han til Dagens.dk.

Lige nu er der rejst 50.900 kroner. Oprindeligt skulle de 20 procent gå til dusøren og resten til den 17-årige pige. Men på opfordring fra hendes familie, går nu hele 33,3 procent til dusøren, der dermed lyder på 16.964,97 kroner.

Man er desuden i gang med at lave en plakat, der fortæller om dusøren, som man vil sende ud til motorcykelklubberne og de lokale motorcykelforhandlere.

- Vi håber, at det kan give en større effekt eller ramme en eller andens dårlige samvittighed, siger René Jersild.

Læs også: Bikere fra hele Danmark støtter sexmisbrugt pige

Hvorfor ligger I så meget arbejde i den her sag?

- Hvis man bare sætter sig ned og håber, at tingene kommer af sig selv, tror jeg ikke der sker noget. Hvis ikke vi hele tiden holder folk til ilden, mister det nyhedsværdien. 5000 mennesker så mit sidste opslag på Facebook-siden. På et eller andet tidspunkt må det give pote, siger René Jersild.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det massive fokus fra MC'erne og medierne har fået et vidne til at melde sig, der har kunnet hjælpe med et bedre signalement af de to gerningsmænd.

Den massive opbakning har fået René Jersild til at overveje at lave et årligt run - altså et motorcykeloptog - og en indsamling til fordel for voldtægtsofre generelt.

- Det prøver jeg at finde ud af nu. Jeg skal snakke med klubben om, hvorvidt det er noget, vi skal tage på vores skuldre som organiserende klub, fortæller han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip