Efterårsferien byder på den første rigtige nattefrost

Skrevet af admin

14/10/2013

Dagens topnyheder

Omskifteligt.

Sådan kan vejret i skolernes efterårsferie nok bedst beskrives, for den står på både solskin, regnbyger og skyer, der kommer og går. Temperaturerne svinger fra den milde ende af termometeret til den blåkolde.

I slutningen af ugen lader det nemlig til, at sæsonens første rigtige nattefrost lægger sig over store dele af Danmark. Især de områder af landet, der ligger lidt væk fra kysterne, fortæller meteorolog Frank Nielsen fra DMI.

- Efter en fredag med noget blæst, noget sol og småbyger ser det ud til at blive en klar nat, og vinden aftager. Så når man står op lørdag morgen, kan det godt være, at der er hvidt på græsset, og der har været ned til et par graders frost, siger han.

- Så det er sådan set den første lidt mere udbredte nattefrost, vi kan få der. Det er ikke bare noget lokalt, som vi tidligere har haft, men det er mange steder, der får nattefrost. Det lægger så op til en kold, men flot lørdag, tilføjer Frank Nielsen.

Ugen starter også nydeligt - især i den sydlige halvdel af landet - hvor man kan få en del solskin, og temperaturen når op i omegnen af de 13 grader.

Men der venter også nogle halvsløje og ustadige efterårsdage i løbet af ferieugen.

- Mange vil få en ret pæn mandag, og der bliver også andre gode dage, men nok en del skyer tirsdag og onsdag. Ikke så meget regn dog, så man kan påregne at være ude en del, siger Frank Nielsen.

- Torsdag ser lidt mere fugtig ud med mange skyer og noget regn. Et frontsystem passerer, og der kommer noget koldere luft ned mod Danmark natten til fredag, tilføjer han.

Fredag byder på opklaring, og derefter kommer der altså en kold, men flot udedag lørdag. Til gengæld lader det så til, at søndagen bliver en våd dag, der starter med en ordentlig omgang regn, forudser DMI.

/ritzau/