Efterforsker: Beviser om medicindrab var aldrig i fare

Potentielt afgørende beviser i en drabssag fra sygehuset i Nykøbing Falster fik en hel dag lov at stå uden opsyn og frit tilgængeligt for enhver.

Det noget foruroligende budskab har to portører tidligere leveret som vidner i drabssagen mod en 31-årig sygeplejerske. Men mandag insisterede vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen på, at det ikke er tilfældet.

- Jeg kan med sikkerhed sige, at de ikke har stået ubevogtet på noget tidspunkt i løbet af dagen, fastslog vicepolitiinspektøren.

Ifølge anklagen skal to af sygeplejerskens påståede drab samt drabsforsøget have fundet sted i løbet af en enkelt nattevagt fra 28. februar til 1. marts 2015.

Tidligt om morgenen blev politiet alarmeret. Men i første omgang nøjedes man med at flytte affaldscontainere med de mulige beviser til en åben kontorafdeling, der den pågældende søndag lå ulåst og temmelig øde hen.

- Alle har mulighed for at gå ind og lægge noget i. Går man hen mod døren, så går døren op, bemærkede en af portørerne om afdelingen, da han vidnede i retten i midten af april.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen anerkender, at døren var ulåst. Det er dog langt fra ensbetydende med, at beviserne var tilgængelige for enhver.

- Fra det tidspunkt, hvor politiet ankommer til sygehuset, sidder der betjente i kontorer rundt om det rum, hvor containerne stod, med dørene åbne og arbejder. Derfor kan vi med sikkerhed sige, at de har været under bevogtning, sagde vicepolitiinspektøren.

I bunken af skrald mener efterforskerne at have fundet "gerningsvåbnet" i form af en brugt sprøjte. I sprøjten har man fundet en blanding af de tre stoffer, som ifølge anklagen nær havde taget livet af en 74-årig patient.

Fagfolk har forklaret, at man aldrig blander medikamenter i samme sprøjte, hvorfor fundet af tre stoffer i samme sprøjte er højst usædvanligt.

Ifølge anklagemyndigheden har den tiltalte givet sine ofre en overdosis af morfin og diazepam - bedre kendt som Stesolid. I forbindelse med drabsforsøget på den 74-årige optrådte også et tredje præparat, Cordarone.

Retssagen fortsætter tirsdag, men først i slutningen af juni ventes der at falde dom.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip