Efterforsker: Grådighed gjorde trawler-tur til tragedie

Skrevet af admin

08/04/2015

Mest læste i dag

Griske ejere og korrupte funktionærer ligger til grund for det tragiske forlis i sidste uge, da den russiske trawler Dalnij Vostok sank med 56 døde til følge.

Det hævder efterforskningskomitéens talsmand, Vladimir Markin, efter knap en uges undersøgelser.

- Der er ingen tvivl om, at denne forbrydelse er sket på grundlag af grådighed hos skibets ejere og korrupte funktionærer, siger Markin til Rossiya 1 ifølge nyhedsbureauet Tass.

Dalnij Vostok sank torsdag omkring 250 kilometer syd for Magadan, der er hovedbyen i den tyndt befolkede region af samme navn i den fjernøstlige del af Rusland.

Skibets 132 mand store besætning var sammensat af russere og adskillige udlændinge. 63 besætningsmedlemmer er reddet, mens 13 savnede antages at være døde.

Ifølge de foreløbige oplysninger var der 78 russere om bord og desuden statsborgere fra Myanmar, Ukraine, Litauen og Vanuatu.

- Både ejerne af skibet og kaptajnen vidste, at der var meget lidt diesel tilbage i tankene, og muligheden for at rette skibet op var påvirket.

Efterforskerne har desuden fundet frem til, at der mangle redningsbåde til flere end 20 besætningsmedlemmer.

- Vi ved, at der var mange udlændinge på skibet, og de arbejdede illegalt. Vi ved, hvem der skaffede dem om bord, og hvordan det skete.

- Vi tænker på bestemte funktionærer, som jeg ikke vil navngive, så de ikke stikker af. Men vi vil bringe dem for retten, siger Vladimir Markin.

De regionale myndigheder mener, at en drivende isflage kan være skyld i, at skibet sank. Isen kan have slået hul i skroget. BBC oplyser, at maskinrummet blev fyldt med vand, og at fartøjet sank inden for 15 minutter.

Trawleren nåede tilsyneladende ikke at udsende et nødsignal, inden den gik ned, lyder det.

/ritzau/Reuters