Efterforsker: Hoeness har snydt for langt mere

Bayern Münchens præsident Uli Hoeness sendte mandag chokbølger gennem tysk fodbold, da han i en retssal i München indrømmede skattesnyd for 138 millioner kroner. Men beløbet kan vise sig at være langt større.

Da retssagen fortsatte tirsdag, fortalte en efterforsker fra skattemyndighederne, at Hoeness nok nærmere har snydt for 203 millioner kroner via en hemmelig bankkonto i Schweiz. Og det er endda et lavt skøn, lød vurderingen ifølge nyhedsbureauet dpa.

Den 62-årige Bayern-præsident, der risikerer en fængselsstraf, hvis han bliver kendt skyldig, blev ildrød i hovedet, da oplysningerne kom frem.

Anklageskriftet lyder på skattefusk for 26,1 millioner kroner, men ikke al snyderiet er nået at komme med i anklageskriftet.

Selv om Uli Hoeness i januar 2013 meldte sig selv og indrømmede skattesnyd for at undgå en straffesag, så har han ifølge skatteefterforsker Gabriele Hamberger - trods gentagne forespørgsler - ikke udleveret sine bankudskrifter før godt et år senere.

Først få dage før retssagens begyndelse har skattemyndighederne på en USB-stick modtaget oplysningerne fra Hoeness, der ifølge skatteefterforskeren andrager yderligere 177 millioner kroner.

Skatteefterforskeren oplyste tirsdag i retten, at det beløb endda er lavt sat. Det kan meget vel være tale om et endnu større millionbeløb.

Hoeness har tjent store summer på handel med værdipapirer. Nogle år har han ifølge Gabriele Hamberger tjent op mod 225 millioner kroner på aktiemarkedet.

Skattesnyd er en alvorlig forbrydelse i Tyskland. Bayern-præsidenten kan modtage en straf på op imod 10 års fængsel, hvis han bliver dømt skyldig. Flere iagttagere vurderer i tyske medier, at der er en stor sandsynlighed for, at det bliver tilfældet.

Sagen fortsætter onsdag, og med de nye oplysninger anses det efterhånden for tvivlsomt, hvorvidt der som planlagt kan falde dom på torsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip