Efterforskere bekræfter fund af sort boks fra EgyptAir-fly

Franske efterforskere bekræfter, at en af de sorte bokse fra EgyptAir-flyet, der styrtede ned i Middelhavet 19. maj, er lokaliseret.

Tidligere onsdag blev det rapporteret, at et fransk flådeskib sandsynligvis havde opsnappet signaler fra en af de sorte bokse fra flyet, som styrtede ned i Middelhavet 19. maj på vej fra Paris til Kairo.

Alle 66 personer om bord på passagerflyet blev dræbt.

- Signalet fra en af de sorte bokse er blevet opfanget af flådefartøjet Laplace, siger Remi Jouty fra det franske efterforsknings- og analysebureau (BEA) ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge det egyptiske ministerium for civil luftfart er et andet skib nu på vej til området med robotter. Robotterne kan dykke ned på havbunden og hente de sorte bokse op.

Skibet ventes at ankomme til stedet inden for en uge.

Der er op til tre kilometer dybt i det område af Middelhavet mellem den græske ø Kreta og Egyptens nordlige kyst, hvor eftersøgningen finder sted.

- En omfattende eftersøgning er i gang for at finde de to sorte bokse og bringe dem op til overfladen, oplyste ministeriet tidligere onsdag.

Flyets sorte bokse ventes at kunne gøre efterforskerne klogere på årsagen til styrtet. Hidtil er der fundet vragdele og ligrester derfra.

Efterforskere har sagt, at det endnu er for tidligt at konkludere, hvad der forårsagede ulykken og har ikke udelukket et terrorangreb.

Der er altid to sorte bokse, som i virkeligheden er orange for at gøre dem lettere at finde, i et fly.

Den ene registrerer hastighed, højde, kurs og andre faktuelle oplysninger om flyveturen, mens den anden blandt andet optager al kommunikation i cockpittet.

De sorte bokse fra EgyptAir-flyet har ifølge de egyptiske myndigheder batteri nok til at kunne udsende signaler i fire eller fem uger.

Det er endnu uvist, hvilken af de to sorte bokse der er opfanget signaler fra.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip