Efterforskere reparerer sort boks fra styrtet EgyptAir-fly

De egyptiske efterforskere har repareret den anden sorte boks fra det EgyptAir-fly, der 19. maj i år styrtede ned i Middelhavet på vej til Kairo. Det oplyser havarikommissionen selv lørdag ifølge Reuters.

Boksen indeholder lydoptagelser fra cockpittet i det styrtede fly. Derfor håber efterforskerne, at det kan hjælpe med at fastslå årsagen til flyets styrt, som endnu ikke er kendt.

Havarikommissionens medlemmer har været med i Paris, hvor begge flyets sorte bokse er blevet repareret.

De tager nu den anden boks med hjem til Kairo for at for analysere oplysningerne fra både lydoptagelserne og de tekniske informationer fra flyet, som den første sorte boks har givet.

Den første boks er allerede bragt hjem. Den har givet efterforskerne oplysninger om flyet, fra det lettede fra Paris til "en hændelse" skete i 37.000 fods højde, hvorefter strømmen af oplysninger stopper.

Ved første øjekast stemmer de registrerede data overens med tidligere meldinger om, at der kom røg fra flyets toilet og et elektronikrum, oplyste havarikommissionen tidligere på ugen.

Teorien om røg i kabinen understøttes også at oplysninger om, at nogle af vragdelene fra flyet har haft mærker af sod og syntes at være beskadiget af høj temperatur.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip