Efterlysning for stenkast giver pote: Fire er anholdt

Skrevet af admin

05/08/2016

Mest læste i dag

Fire er blevet anholdt, efter at Københavns Politi torsdag efterlyste 16 personer for at kaste blandt andet sten mod politiet under en aktion i Christiania 17. juni.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De fire anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør fredag.

- De fire stenkastere, vi anholdt i går, vil i dag blive fremstillet i Dommervagten med begæring om varetægtsfængsling, og de fire slører vi nu på den i går udsendte liste, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Københavns Politi, i pressemeddelelsen.

Torsdag udsendte politiet billeder af 16 personer, som er mistænkt for at kaste ting mod politiet under politiaktionen i juni.

Ved aktionen fjernede politiet 37 hashboder i Pusher Street, men blev samtidig overdænget med blandt andet sten, flasker og jernkæder.

Siden har politiet langsomt, men sikkert anholdt og sigtet flere og flere personer. I weekenden blev den 13. person anholdt.

De 13 er alle sigtet for at forhindre politiet i at udføre sit arbejde, for sammen med en større menneskemængde at have forårsaget grov forstyrrelse af den offentlige orden, samt for forsøg på grov vold.

Siden torsdagens efterlysning har politiet fået mange gode tip og er godt i gang med at få lokaliseret de sidste efterlyste, lyder det.

- Nogle melder sig selv - andre skal vi ud og have fat i på adresserne efter gode tip. Vi kan kun opfordre folk til at melde sig selv, men hører stadig gerne fra folk, der kan hjælpe os med at fastslå identiteten på de resterende 12.

Politiet skønner, at mellem 30 og 35 personer deltog i at kaste ting mod politiet under aktionen.

/ritzau/