Efterlysning for stenkast giver pote: Fire er anholdt

Skrevet af admin

05/08/2016

Mest læste i dag

Fire er blevet anholdt, efter at Københavns Politi torsdag efterlyste 16 personer for at kaste blandt andet sten mod politiet under en aktion i Christiania 17. juni.

Det oplyser politikommissær ved Københavns Politi Steffen Th. Steffensen.

De fire anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør fredag med begæring om varetægtsfængsling. Deres billede vil nu blive sløret på den liste, som politiet har udsendt.

Tre af personerne meldte sig selv efter offentliggørelsen af deres billede.

- En person henter vi i Nordsjælland. En person, som ringer via sin advokat, henter vi ude på Frederiksberg. Den sidste melder sig selv hos Køge Politi sidst på eftermiddagen.

- Den fjerde person anholder vi selv i København, fortæller Steffen Th. Steffensen.

Torsdag udsendte politiet billeder af 16 personer, som er mistænkt for at kaste ting mod politiet under politiaktionen i juni.

Ved aktionen fjernede politiet 37 hashboder i Pusher Street, men blev samtidig overdænget med blandt andet sten, flasker og jernkæder.

Siden har politiet langsomt, men sikkert anholdt og sigtet flere og flere personer. I weekenden blev den 13. person varetægtsfængslet.

De 13 er alle sigtet for at forhindre politiet i at udføre sit arbejde, for sammen med en større menneskemængde at have forårsaget grov forstyrrelse af den offentlige orden, samt for forsøg på grov vold.

De fire nyligt anholdte bliver sigtet for det samme, oplyser politikommissæren. De 17 sigtede personer er i aldersgruppen omkring de 18 til godt 40 år.

Siden torsdagens efterlysning har politiet fået mange gode tip og arbejder på at få lokaliseret de sidste efterlyste.

- Vi har fået stor hjælp og formentlig omkring 30 henvendelser. Vi er meget glade for de henvendelser, og de må endelig blive ved med at ringe, hvis de har flere oplysninger, som vi kan bruge i den sag, siger Steffen Th. Steffensen.

Politiet skønner, at mellem 30 og 35 personer deltog i at kaste ting mod politiet under aktionen

/ritzau/