Efterlysning til Thorning: Hvor var dagpengemodtagerne

De offentligt ansatte fik ros. De ældre og de unge fik ros, og erhvervslivet blev lovet vækstinitiativer.

Men landets dagpengemodtagere og arbejdsløse i øvrigt blev overset i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nytårstale, lyder det fra flere sider dagen derpå.

- Der var da mange udmærkede tilkendegivelser i talen, men jeg savnede noget om, at man vil gøre noget mere for dem, der falder ud af systemet, siger direktør for A-kassernes Samvirke, Verner Sand Kirk.

Han er ikke i tvivl om, hvad han ville have skrevet, hvis han havde fået lov til at forfatte en enkelt sætning i talen:

- Så havde jeg skrevet, at "regeringen erkender, at de mange, der har mistet og vil miste dagpengene, ikke alene skyldes en hård indfasning af dagpengereformen, men også at selve reformen er meget voldsom", siger han.

- Sagen er jo den, at selvom man skaber 14.000 arbejdspladser, så går de ikke til de 14.000, der er i fare for at falde ud af dagpengesystemet.

Formanden for pædagogernes fagforening Bupl, Henning Pedersen, er tilfreds med statsministerens rosende ord om de pædagoger, der er ansat rundt omkring i kommunerne.

Men også han efterlyser ord fra statsministeren om dem, der ikke er ansat noget sted.

- Regeringen har gennemført en dagpengereform, som betyder, at 34.000 mennesker er røget ud af dagpengesystemet i løbet af 2013, siger han.

- Heriblandt flere tusinde offentligt ansatte som for eksempel pædagoger, som nu kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen økonomisk. Derfor klinger det lidt hult, når statsministeren samtidig hylder offentligt ansatte, pointerer Henning Pedersen.

/ritzau/

Dagens Gossip