Efterlyst mand blev anholdt da han mødte op i retten

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Når man er eftersøgt af politiet i en sag, er det ikke smart at dukke op i retten, hvor 12 af ens kammerater bliver fremstillet i grundlovsforhør i selvsamme sag.

Det måtte en mand sande, da han tirsdag mødte frem i retten for at overvære grundlovsforhøret. Han blev genkendt af anklageren og måtte kort efter tage plads blandt de 12 andre, der blev anholdt ved en storstilet aktion mandag.

De 13 mænd hører til i grupperingen omkring tre unge mænd, der blev dræbt i en lejlighed på Frederiksberg 11. november sidste år. Politiet har endnu ikke fortaget anholdelser i selve drabssagen.

- Efterforskningen har vist, at de efter politiets overbevisning i de to måneder efter drabene har skaffet sig fire forskellige våben i forbindelse med mulig hævn af drabene på deres venner, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Den omfattende anholdelses- og ransagningsaktion fandt sted i Storkøbenhavn, på Sjælland, på Fyn og i Jylland. Der blev gennemført 19 ransagninger.

De fire våben tæller tre skarpladte pistoler og en skarpladt jagtriffel, som ifølge politiet alle er handlet ved særskilte episoder. Af den grund er de løbende blevet beslaglagt.

De anholdte er alle mænd med anden etnisk oprindelse end dansk, og de er i alderen fra 16 til 30 år.

Ved grundlovsforhøret blev 12 af de sigtede - herunder den efterlyste, der dukkede op ved retsmødet - fængslet i fire uger. Den sidste sigtede blev løsladt af dommeren.

Ingen af dem ønskede at udtale sig i grundlovsforhøret, og kun én af dem kærede afgørelsen til landsretten.

- Ved at fremstille de 13 i grundlovsforhør ønsker vi at sende et signal om, at personer, der kan knyttes til skydevåben, ikke skal have lov til at gå frit rundt på gaden, siger specialanklager Jacob Buch-Jepsen til Ritzau.

Der var tale om en decideret likvidering, da tre unge mænd på 19, 23 og 24 år blev dræbt i en lejlighed på Christian Paulsens Vej i november sidste år.

Obduktionen viste efterfølgende, at de blev dræbt af skud - formentlig mens de lå og sov.

Politiets efterforskning har vist, at de tre tilhørte en mindre gruppe, som tilsyneladende havde en del fjender.

Det er også tidligere kommet frem, at de tre dræbte havde relationer til det københavnske rocker- og bandemiljø. Politiet mener derfor, at motivet til drabene bunder i dette fjendskab.

/ritzau/