Efterskoleelever anholdt: Stjal skolens bil og lærers Dankort

Fire unge efterskoleelever havde formentlig ikke tænkt tanken helt til ende, da de i nat drønede af sted i efterskolens personbil. Forinden var de brudt ind på skolens kontor for at få fingrene i nøglerne til bilen.

Det var lederen af efterskolen i Roskilde, som klokken 3 natten til tirsdag kontaktede politiet og fortalte, at indbruddet var begået inden for den seneste time - og desuden manglede man fire af eleverne. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Patruljerne i området blev sat til at holde udkig efter den stjålne bil. Men det var en politimand, som netop havde fået fri, der opdagede bilen nær Gadstrup og fulgte efter de unge mennesker.

Da flere patruljevogne var ankommet til stedet blev bilen og eleverne set nær Roskilde Lufthavn. Her forsøgte de at køre fra politiet ad Lufthavnsvej, men føreren af bilen valgte dog at stoppe, da de nåede frem til lufthavnsbygningerne.

Bag rattet sad en 15-årig dreng fra efterskolen. Men i bilen var også endnu en 15-årig dreng og to 16-årige piger - alle elever på skolen.

Da eleverne blev visiteret viste det sig også, at de havde stjålet et Dankort, som tilhørte en af skolens lærere.

Hele flokken blev kørt til politistationen i Roskilde, hvor deres forældre, skolens leder og de sociale myndigheder blev tilkaldt.

Alle fire bliver sigtet for uberettiget kørsel i den stjålne bil, ligesom føreren vil blive sigtet for kørsel uden førerret. Politiet vil undersøge, om det stjålne Dankort har været misbrugt og givet fald til hvad.

Dagens Gossip