Eftersøgning af dansk sejler indstillet

»Vi har lukket sagen og indstillet eftersøgningen, indtil vi får mere information. Vi har ingen spor, der kan hjælpe os med eftersøgningen. Vi har ikke noget nødsignal, vi kan gå ud fra. Vi kan ikke lede i hele Atlanterhavet,« siger Carlos Olivera, en løjtnant i den portugisiske kystvagt, til VG.

Tirsdag aften oplyste Redningskoordinationscentret i det sydlige Norge (HRS), at man ligeledes overvejede at indstille eftersøgningsarbejdet.

»Spørgsmålet er, hvad vi skal gøre nu. Det har stået på i tilpas lang tid, og der er så mange løse ender. Indtil videre holder vi sagen åben, men en afslutning vil blive foretaget i samråd med de pårørende,« fortæller redningsleder Eirik Walle, HRS, til VG.

»Der er en række kriterier, vi skal opfylde for at holde en eftersøgning åben. Vi vil sandsynligvis træffe en afgørelse i løbet af i morgen (onsdag, red.),« tilføjer han.

De fem savnede er en 46-årig mand fra København, tre norske mænd på henholdsvis 27, 29 og 59 år og en 34-årig kvinde fra England.

Det var den 46-årige danskers kæreste, der alarmerede de danske myndigheder, da hun ikke havde hørt fra ham en uge efter, han skulle være nået frem.

Kæresten beskriver den 46-årige mand som pligtopfyldende og fortæller, at de havde planlagt at skulle fejre hans søns fødselsdag, når han kom hjem fra sejlturen.

I weekenden delte både de franske og portugisiske myndigheder billeder af nogle vragrester, der var blevet fundet i det enorme eftersøgningsområde, i håbet om, at nogle kunne identificere dele fra båden.

»Så vidt vi kan bedømme, er der ingen klare beviser for, at disse stammer fra »Lady Domina«,« siger redningsleder Eirik Walle og tilføjer, at det i teorien godt vil kunne tage sejlbåden op til 50 dage at komme frem til destinationen, hvis sejlerne har valgt en sydligere og længere rute.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip