Eftersøgning i dårligt vejr: Politi leder efter danskerfly i Nepal

Skrevet af admin

16/02/2014

Mest læste i dag

Der var en dansk statsborger om bord på det fly, der søndag er styrtet ned i Nepal efter at være lettet fra lufthavnen i Pokhara i den nordlige del af landet.

Det bekræfter Udenrigsministeriet efter at have været i kontakt med myndighederne i Nepal.

- Udenrigsministeriet har via de nepalesiske lufthavnsmyndigheder fået bekræftet, at en dansk statsborger var om bord på det fly, der er styrtet ned kort efter afgang fra Pokhara Lufthavn.

- Ulykkens fulde omfang er endnu uklar, idet myndighedernes indsats i området for flystyrtet ikke er afsluttet. De pårørende er underrettet, siger vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

I alt 18 personer - 15 passagerer og tre besætningsmedlemmer - var om bord på det lille fly af typen DHC-6 Twin Otter fra Nepal Airlines.

Det lettede fra lufthavnen i Pokhara klokken 13.30 lokal tid, og 15 minutter senere mistede flyvelederne i kontroltårnet kontakten med flyets pilot.

Efter planen skulle flyet være fløjet til byen Jumla, der ligger omkring 350 kilometer vest for hovedstaden Kathmandu.

Ifølge det lokale medie ekantipur.com er flyet styrtet ned i Khidim-junglen, der ligger i distriktet Argakhanchi omkring 220 kilometer vest for hovedstaden Kathmandu.

Omkring 150 nepalesiske politifolk leder i øjeblikket efter det nedstyrtede fly til fods. Eftersøgningen med helikoptere er indstillet på grund af dårligt vejr.

Den danske statsborger var den eneste udlænding på flyet, som havde 14 voksne passagerer, et spædbarn og tre besætningsmedlemmer med om bord.

Det er tredje gang, at et DHC-6 Twin Otter-fly fra Nepal Airlines forulykker.

/ritzau/