Eftersøgningen fortsætter: Fiskere fortsat forsvundet i Lillebælt

Skrevet af admin

15/10/2013

Dagens topnyheder

Søværnets Operative Kommando (SOK) leder fortsat efter to fritidsfiskere i en jolle, der ikke vendte hjem efter en sejltur på Lillebælt. Et nyt tip giver håb om at finde fiskerne i live tirsdag morgen.

- Vi har fået en oplysning om, at en person har set en hvid jolle med to personer om bord i området ved Årø, og det er vi ved at undersøge nu, siger den vagthavende officer hos SOK til Ritzau.

De to savnede fiskere - en 33-årig og 42-årig mand - sejlede mandag morgen ud fra Helnæs på Sydfyn.

LÆS OGSÅ: To mænd fundet fundet døde i vandet ved Årø

De to savnede mænd sejler i en 13 fods jolle med påhængsmotor. Med motorstørrelsen på jollen mener SOK, at de to mænd lige akkurat har kunnet nå op til Årø, siden de sejlede ud.

- Hvis de er faldet i vandet, så er der ikke chance for, at vi kan finde dem i live længere. Vi håber, at der ligger en jolle i området ved Årø, fortæller officeren.

Aftalen var, at de skulle være hjemme ved 16-tiden, men de dukkede aldrig op. Fiskerne havde mobiltelefon med, men det var ikke muligt at få kontakt til dem, og først på aftenen mandag slog de pårørende alarm.

SOK satte en eftersøgning i gang med tre skibe og en helikopter og har ledt i området mellem Helnæs og Als.

På grund af vejrforhold har helikopteren ikke kunnet bruge sin natkikkert, og tidligt tirsdag morgen omfatter eftersøgnings-styrken to skibe.

/ritzau/