Eftersøgt mand anholdt i bus - bagage undersøges

Skrevet af admin

10/03/2016

Mest læste i dag

Der kommer ikke noget juridisk efterspil, efter at politiet foretog en dramatisk anholdelse af en eftersøgt mand i en bus nummer 6A på Tagensvej i København torsdag.

Manden var tidligere på dagen blevet set foran synagogen i Krystalgade. Han har imidlertid været eftersøgt i næsten en uge.

- Han har været eftersøgt siden 5. marts også dengang på grund af mistænkelige forhold nede omkring Krystalgade. Det er derfor, vi snakker med ham, siger Sajjad Haider, central efterforskningsleder hos Københavns Politi.

Manden er torsdag aften blevet løsladt, efter at politiet har ført samtaler med ham.

- Der kommer ikke et efterspil. Han er blevet løsladt igen, efter at vi har haft en snak med ham. Mere kan jeg ikke sige, siger Sajjad Haider.

Politiet spærrede trafikken, da en årvågen betjent havde genkendt den eftersøgte mand. Den trafikerede færdselsåre nåede at være lukket i begge retninger i en times tid.

I bussen efterlod manden to tasker, som politiet på grund af mandens mistænkelige adfærd ved synagogen for en sikkerheds skyld lod undersøge af tilkaldte bombehunde for at se, om de indeholdt sprængstof eller våben.

Bussen, hvor manden var passager, blev evakueret, og Tagensvej blev spærret mellem Jagtvej og Rådmandsgade.

Den anholdte mand, der er 31 år, blev set ved synagogen i Krystalgade torsdag klokken 14.45, og den dramatiske anholdelse fandt sted ved 15-tiden.

Kort efter klokken 16 kunne trafikken åbnes igen, efter at bombehundene havde snuset taskerne igennem uden at finde noget farligt.

Dermed slap politiet for at tilkalde en rullemarie fra Forsvarets ammunitionsryddere, der ellers er næste skridt, når mistænkelige effekter skal undersøges.

/ritzau/