Eftersøgt politiker går på gaden mod Venezuelas regering

Protesterne mod Venezuelas regering fortsætter tirsdag i hovedstaden Caracas, og demonstranterne kommer til at gå side om side med en jaget mand.

Oppositionsleder Leopoldo Lopez er eftersøgt af politiet, og han vil tirsdag demonstrere mod præsident Nicolas Maduros styre. Han er ikke bange for at blive anholdt, lyder det.

- Jeg vil vise mit ansigt der. Jeg har intet at frygte, lyder det fra Lopez i en video offentliggjort på Twitter.

Demonstranterne vil tirsdag vandre fra Plaza Venezuela til statsanklagerens kontor i Caracas, siger Lopez. Han vil tilslutte sig protestoptoget hen mod slutningen.

- Jeg ønsker ikke at bringe nogen i fare, siger oppositionspolitikeren.

Myndighederne anklager Leopoldo Lopez for drab og terrorisme. Han menes at stå bag sidste uges voldsomme demonstrationer, der udviklede sig fatalt. Tre personer har mistet livet, og oppositionen og regeringen beskylder hinanden for at stå bag.

Lørdag aften gennemsøgte politiet Lopez' hjem samt farens bolig i et forsøg på at få anholdt oppositionslederen.

Hen over weekenden er Caracas blevet ramt af nye demonstrationer. Der har været sammenstød mellem demonstranterne og politiet og militærstyrker, som har forsøgt at få styr på situationen ved hjælp af tåregas og vandkanoner.

Men de vrede venezuelanere har sagt, at de bliver på gaden, indtil præsidenten går af. Mange protesterer mod præsidentens håndtering af landets økonomiske krise og barske kriminalitet.

Maduro sagde sent søndag aften, at han smider tre amerikanske diplomater ud af landet, da de ifølge præsidenten har mødtes med universitetsstuderende, som har organiseret demonstrationer mod regeringen.

Nicolas Maduro kom til magten, da landets mangeårige leder Hugo Chávez døde sidste år efter længere tids kamp mod kræft. Maduro var Chávez' håndplukkede efterfølger.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip