Eftersøgt røver kravlede op af kloakdæksel i Odense

En kvindelig kondiløber blev noget overrasket, da en drivvåd mand i går eftermiddag pludselig åbnede et dæksel i vejen og kravlede op på Ejby Møllevej i Odense.

Manden viste sig at være en efterlyst røver, som havde politiet i hælene, og for at undslippe var han løbet cirka 150 meter gennem et 70 centimeter højt. Et kloakrør som vel at mærke var fyldt, så der kun var omkring 15 centimeter luft øverst.

Den alternative flugtrute var dog ikke til specielt stor hjælp. På Ejby Møllevej fik en politihund færten af røveren, og han blev kort efter anholdt på en sti. Han stoppede dog ikke, før hunden var blevet sendt efter ham og havde bidt ham i hånden.

Fyns Politi oplyser, at røveren har været på flugt siden den 30. december, hvor det lykkedes han at stikke af med en guldkæde til 20.000 kroner fra Evas Guldsmed i Kongensgade i Odense. Sagen udviklede sig til et røveri, da guldsmeden og flere vidner efter tyveriet måtte springe for livet, da manden i høj fart flygtede fra stedet i en bil.

Gerningsmandens bil blev kort efter fundet efterladt ved Åløkkeskoven. Selvom han havde afmonteret nummerpladerne, kunne politiet hurtigt identificere ejeren og har ledt efter ham indtil i går, hvor han blev spottet af en patruljevogn på Kochsgade og tog flugten gennem kloakken.

Manden blev kørt til politigården, hvor han lånte noget tørt tøj. I forbindelse med afhøringen senere på eftermiddagen erkendte han at have stjålet halskæden den dag i december, men han nægtede sig skyldig i røveri.

Manden blev løsladt efter afhøringen, og sagen skal nu afgøres i retten.

Dagens Gossip