Egetæpper åbner museum i Herning

Herning har fået et nyt museum. Det er netop åbnet i eges nye showroom, hvor en del af pladsen er dedikeret til en vandring gennem virksomhedens 75 årige historie. ege Museum har et moderne og visuelt udtryk, og det er bygget op på to parallelle vægge, hvor tekst, billeder og film fortæller historien for hvert årti, siden Egetæpper blev grundlagt i 1938.

- Vi synes, det er spændende at fortælle vores historie i et museum. Nu har vi 75 års jubilæum, og det er en passende anledning at åbne et museum, der fortæller om vores udvikling. Jeg håber, at mange vil få glæde af ege Museum, siger administrerende direktør, Svend Aage Færch Nielsen.

Effekter fra årtier

Små slideshows med billeder fra tiden på ege viser, hvordan arbejdet foregik, og man kan læse om de vigtigste begivenheder på en tidslinje.

Der findes også effekter fra verdenshistorien i hvert årti, og sammen med effekter fra produktionen, billeder, tæppernes udvikling gennem tiden, kataloger og reklamer bliver eges historie fortalt. Således kan man i 1960'erne for eksempel se en model af den første Ford Mustang side om side med effekter fra ege. Det giver beskueren et historisk holdepunkt at sammenligne udviklingen på ege med.

Museet er tiltænkt kunder, medarbejdere, og grupper på rundvisning på fabrikken kan også besøge museet.

Dagens Gossip