Eggert får svært ved at blive EM-klar til søndag

Anders Eggert vil enormt gerne spille, når Danmarks håndboldherrer på søndag indleder EM på hjemmebane med et opgør mod Makedonien.

Men venstrefløjen pådrog sig for nogle dage siden en mindre fibersprængning i læggen, som efter alt at dømme betyder, at han får svært ved at blive klar til den kamp.

- Ja, det er nok lidt for tæt på. Den har det bedre, end den havde for tre dage siden, men den har det meget dårligere, end den havde for en måned siden.

- Det er også et spørgsmål om, hvad man tør tage af chancer. Jo længere tids pause, den får, jo mindre bliver risikoen for at gøre skaden værre, siger Anders Eggert.

Han skal have en snak med landstræner Ulrik Wilbek, inden EM-truppen udtages fredag.

Med i snakken vil indgå hensynet til, at der også er andet end et europamesterskab på spil for Flensburg-Handewitt-spilleren i denne sæson.

- Det bliver en lang sæson i Bundesligaen, vi er med i Champions League, og vi er også stadig med i pokalen, og det spiller selvfølgelig også ind, siger han.

Skulle Wilbek vælge at se bort fra Anders Eggert i første omgang, er der mulighed for at skifte ham ind senere i EM-turneringen, når læggen har fået det bedre.

Blandt de øvrige skadede spillere er der godt nyt fra både Jesper Nøddesbo og Mads Mensah Larsen.

Nøddesbo har døjet med ondt i ryggen, men det mærkede han ikke meget til under torsdagens to træningspas i Hammerum Hallen.

- Det gik overraskende godt. Så må vi se, hvordan det føles, når den bliver kold igen, siger han.

Mads Mensah Larsen stod som flere af sine holdkammerater over i den ene af de to træninger - mest for ikke at overbelaste den ankel, han vrikkede om på for en uges tid siden.

- Det gik lidt bedre, end jeg havde håbet på. Den er lidt stram, men da den først blev rigtigt varm under træningen, gik det supergodt.

- Hvis den ikke hæver op, er jeg rigtigt godt tilfreds, og så er jeg overbevist om, at jeg kan spille på søndag, siger den kommende Rhein-Neckar Löwen-spiller.

Rasmus Lauge deltog kun i begrænset omfang ved træningerne, inden han kørte til Kiel, hvor han skal undersøges fredag for at se, om hans beskadigede korsbånd kan tåle belastningen fra en EM-turnering.

/ritzau/

Dagens Gossip