Egypt Air må ikke længere flyve til Moskva

De russiske luftfartsmyndigheder har trukket en flyvetilladelse tilbage fra det egyptiske flyselskab Egypt Air, som nu ikke længere kan flyve i Rusland.

Alle rutefly mellem Rusland og Egypten er i forvejen suspenderet efter et russisk flystyrt i Sinai. Vestlige lande mener, at der blev rettet et terroranslag mod flyet.

Egypt Air flyver normalt til Domodedovo-lufthavnen ved Moskva. Lufthavnen fik fredag besked om, at Egypt Airs landingstilladelse er trukket tilbage fra lørdag.

Luftfartsmyndighederne i Moskva har ikke givet nogen formel begrundelse for beslutningen, men den russiske suspendering af flyvninger til Egypten tyder på, at russerne også mener, at flystyrtet i Sinai var et terrorangreb.

Det var et Airbus A321-passagerfly fra det russiske selskab Metrojet, som styrtede ned 31. oktober 23 minutter efter start fra lufthavnen i den egyptiske badeby, Sharm el-Sheikh.

Alle ombordværende, 217 passagerer og syv besætningsmedlemmer, mistede livet. Langt de fleste af de omkomne var russere.

Britiske og amerikanske efterretningstjenester samt internationale havarieksperter, der har undersøgt flyvraget og flyets sorte bokse, hælder stærkt til en teori om, at der har været placeret en bombe om bord på flyet.

Som konsekvens af flystyrtet har en række lande indstillet flyvninger til Egypten.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip