EgyptAir hyrer udenlandske firmaer til at finde sorte bokse

Det egyptiske flyselskab EgyptAir har hyret to udenlandske firmaer til at hjælpe med eftersøgningen af de to sorte bokse fra det fly, der i sidste uge styrtede ned i Middelhavet med 66 mennesker om bord.

Det oplyser flyselskabets bestyrelsesformand, Safwat Moslem, på et pressemøde onsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi har indgået en aftale med et fransk og et italiensk selskab om, at de skal stå for eftersøgningen på dybt vand i Middelhavet. De er i stand til at søge i en dybde af 3000 meter, siger bestyrelsesformanden.

Det sker med henvisning til, at de sorte bokse menes at ligge på netop 3000 meters dybde, som er lige på grænsen for at kunne høre de signaler, boksene udsender en gang i sekundet. Signalerne udsendes i 30 dage, efter at flyet er styrtet ned.

EgyptAirs bestyrelsesformand håber, ligesom mange andre, at de sorte bokse kan give svaret på, hvorfor fly 804 fra EgyptAir torsdag aften i sidste uge styrtede ned i Middelhavet på vej fra Paris til Kairo.

I øjeblikket leder efterforskerne efter svar i vragrester fra flyet og i ligrester fra de omkomne, men de har endnu ikke været i stand til at konkludere noget om årsagen til styrtet.

En anonym egyptisk retsmediciner oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at efterforskerne har indsamlet 23 poser med kropsdele, hvoraf den største ikke er større end en håndflade.

Ifølge retsmedicineren peger fundet af særdeles små ligrester på, at der skulle være sket en eksplosion om bord.

Den teori blev dog afvist af chefen for Egyptens retsmedicinske myndigheder, Hisham Abdelhamid, tirsdag. Han mener, det er for tidligt at drage konklusioner.

Det samme mener mindst to andre kilder med direkte kendskab til efterforskningen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Alt, vi ved, er, at flyet pludselig forsvandt uden at foretage et nødopkald, siger en af de unavngivne kilder.

Imens oplyser det egyptiske udvalg, der undersøger styrtet, at teknikken tilsyneladende var i orden, da flyet torsdag aften lettede fra Paris.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip