Egypten forbyder Det Muslimske Broderskab

En domstol i Egypten har besluttet at stramme grebet om Det Muslimske Broderskab.

Det hedder i en afgørelse fra Domstolen for Hastesager, at dommen forbyder "alle Det Muslimske Broderskabs aktiviteter, dets ngo og alle tilknyttede institutioner."

Domstolen slår også fast, at staten skal beslaglægge alle gruppens økonomiske midler og aktiver, og den anbefaler regeringen at nedsætte en komité, der skal følge op på, at dommen effektueres.

Forbuddet gælder i hele Egypten.

Selvom dommen kan ligne et dødsstød, bliver den ikke modtaget sådan af organisationen.

- Det Muslimske Broderskab som organisation vil altid være til stede, selvom den bliver opløst, og bevægelsen vil tjene egypterne.

- En korrupt og politisk motiveret juridisk dom kan ikke ændre dette, skriver Det Muslimske Broderskab på twitter.

Det står ikke umiddelbart klart, om forbuddet også omfatter organisationens politiske parti Friheds- og Retfærdighedspartiet.

I starten af september skrev en af landets regeringsaviser al-Akhbar, at den egyptiske regering havde besluttet at opløse Det Muslimske Broderskab som registreret privat organisation.

Opgøret med Det Muslimske Broderskab er kommet, efter at præsident Mohamed Mursi, der blev valgt af folket i fjor, blev fjernet og afsat af militæret i begyndelsen af juli.

På det tidspunkt var store dele af befolkningen også meget utilfredse med ham og kritiserede ham for ikke at skabe bedre økonomi, ligesom Broderskabet blev beskyldt for at ville islamisere Egypten.

Hundredvis af islamiske aktivister blev dræbt, da militæret i juli rykkede ind og opløste protestlejre i hovedstaden Kairo.

Det Muslimske Broderskab blev dannet i 1928 og har formelt ladet sig registrere som en ngo som reaktion på et sagsanlæg omkring bevægelsens legale status. Broderskabet blev formelt opløst af Egyptens hær i 1954.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip