Egypten: Ingen beviser for terror bag russisk flystyrt

Der er ikke beviser for, at en terrorhandling skulle være skyld i, at et russisk passagerfly styrtede til jorden over Sinai-halvøen, hvilket kostede 224 mennesker livet i oktober.

Det oplyser de egyptiske myndigheder efter en konklusion på efterforskningen af hændelsen. Islamisk Stat var kort efter ude at tage skylden for, at flyet styrtede til jorden.

- Den tekniske efterforskningskomité har indtil videre ikke fundet noget, som indikerer et ulovligt indgreb eller terrorhandling, lyder det fra den egyptiske luftfartsmyndighed i en udtalelse.

Ifølge Rusland havde Islamisk Stat smuglet en bombe om bord på passagerflyet, hvilket fik det til at falde til jorden kort tid efter, at det var lettet fra Sharm el-Sheikh på vej mod Skt. Petersborg.

Ifølge Ruslands præsident, Vladimir Putin, var der tale om en terrorhandling, da Airbus A321-passagerflyet fra det russiske selskab Metrojet styrtede 31. oktober.

Efterretningstjenester i USA og Storbritannien meddelte få dage efter styrtet, at der havde været en bombe om bord, som var sprængt.

Flyet var nået op i knap 9,5 kilometers højde på vej mod Skt. Petersborg i Rusland, da det blev flået itu og spredt over en strækning på 12 kilometer i Sinai-ørkenen.

217 passagerer og syv besætningsmedlemmer, alle ombordværende, mistede livet. Langt de fleste af de omkomne var russere.

Styrtet har gjort indhug i den egyptiske turistindustri, som er en hjørnesten i den egyptiske økonomi.

Et islamistisk oprør på Sinai-halvøen har kostet hundredvis af soldater og politi livet. Islamisk Stat, som har tilknyttede grupper i regionen, siger, at angrebet var et svar på de russiske luftangreb i Sinai.

Rusland har siden optrappet angrebene mod Islamisk Stat i Irak og Syrien som direkte konsekvens af hændelsen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip