Egypten: Islamister lover nye demonstrationer

Lørdag slæbte sikkerhedsstyrkerne tilhængere af den afsatte præsident væk fra Al-Fath-moskeen, mens vrede tilskuere råbte »terrorister« efter dem og forsøgte at slå dem.

Indenrigsministeriet oplyser, at 385 blev arresteret i moskeen.

Sammenstødene kom samtidig med oplysninger om, at dødstallet var steget til 750 siden onsdag, da politi stormede to teltlejre med Morsi-tilhængere i hovedstaden.

I en erklæring fra Anti-kup Alliancen, som er en sammenslutning af islamistiske grupper, der støtter den afsatte præsident Mursi, skriver gruppen, at flere protestmarcher er planlagt i Kairo søndag i trods mod sikkerhedsstyrkernes hårde fremfærd.

Ifølge en optælling AFP har lavet skulle mere end 1000 være blevet dræbt siden massedemonstrationerne i slutningen af juni mod Mohamed Morsi, som modstanderne beskylder for at koncentrere den politiske magt i hænderne på sine islamistiske støtter og for ikke at løse landets økonomiske problemer.

Mohamed Morsi blev afsat af militæret 3. juli i det hans tilhængere kalder et kup, som blot øgede spændingerne i det allerede splittede land.

Samtidig vokser den internationale kritik af sikkerhedsstyrkernes brutale håndtering af demonstranterne.

FN-chef Ban Ki-moon har opfordret regeringen til »maksimal tilbageholdenhed« og talt for en »nedtrapning« i det, som han betegner som »en farlig tid for Egypten«.

BNB/AFP

Dagens Gossip