Egypten: Islamister lover nye demonstrationer

Lørdag slæbte sikkerhedsstyrkerne tilhængere af den afsatte præsident væk fra Al-Fath-moskeen, mens vrede tilskuere råbte »terrorister« efter dem og forsøgte at slå dem.

Indenrigsministeriet oplyser, at 385 blev arresteret i moskeen.

Sammenstødene kom samtidig med oplysninger om, at dødstallet var steget til 750 siden onsdag, da politi stormede to teltlejre med Morsi-tilhængere i hovedstaden.

I en erklæring fra Anti-kup Alliancen, som er en sammenslutning af islamistiske grupper, der støtter den afsatte præsident Mursi, skriver gruppen, at flere protestmarcher er planlagt i Kairo søndag i trods mod sikkerhedsstyrkernes hårde fremfærd.

Ifølge en optælling AFP har lavet skulle mere end 1000 være blevet dræbt siden massedemonstrationerne i slutningen af juni mod Mohamed Morsi, som modstanderne beskylder for at koncentrere den politiske magt i hænderne på sine islamistiske støtter og for ikke at løse landets økonomiske problemer.

Mohamed Morsi blev afsat af militæret 3. juli i det hans tilhængere kalder et kup, som blot øgede spændingerne i det allerede splittede land.

Samtidig vokser den internationale kritik af sikkerhedsstyrkernes brutale håndtering af demonstranterne.

FN-chef Ban Ki-moon har opfordret regeringen til »maksimal tilbageholdenhed« og talt for en »nedtrapning« i det, som han betegner som »en farlig tid for Egypten«.

BNB/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip