Egypten svarer igen mod Iran

Det sker ifølge Reuters, efter at talsmanden for det iranske udenrigsministerium, Abbas Araqchi, mandag rykkede ud med en erklæring, der fordømte det egyptiske militærs indgriben og afsættelse af præsident Mohamed Morsi:

»Militære styrkers indblanding på den politiske scene er uacceptabel og bekymrende. At føre det egyptiske samfund mod splittelse og polarisering er farligt. Alle de begivenheder, der udspiller sig, har kompliceret situationen,« lød det fra talsmanden, der også opfordrede til en tilbagevenden til demokrati, underforstået til den islamistiske Morsi bakket op af Det Muslimske Broderskab.

Torsdag kom svaret fra Cairo, og her lægges der ikke fingre imellem.

Iran beskyldes for »helt uacceptabelt« at blande sig i Egyptens interne forhold, og det egyptiske udenrigsministerium udtrykte på dets facebookside »ekstrem utilfredshed« med Irans erklæringer, der, som det siges, »skyldes mangel på eksakt viden om den demokratiske udvikling i Egypten«.

Ordlyden svarer nogenlunde til den, der blev anvendt over for Tyrkiet, der også var ude og fordømme afsættelsen af præsident Morsi.

Irans daværende præsident Mahmoud Ahmadinejad var i februar på besøg i Cairo, det første besøg af en iransk statsleder i tre årtier.

Dagens Gossip