Egyptens afsatte diktator er igen for retten

Omkring 850 personer blev dræbt i optøjerne i 2011, og Mubarak blev også idømt fængsel på livstid i juni 2012, men efter anker fra både anklager og forsvarer blev sagen beordret til at gå om.

Den nye retssag skulle egentlig være gået i gang i april i år, men kollapsede under et større drama, da dommeren Mustafa Hassan Abdullah ønskede sagen flyttet til en anden domstol, fordi han følte sig »utilpas«.

Den 84-årige eksdiktator er ankommet lørdag til retsbygningen i Kairo, hvor hans sønner Gamal og Alaa også er på plads for at forsvare sig mod de korruptionsanklager, de blev frikendt for i 2012. Det skete med henvisning til en forældelsesfrist, men de to sønners sager skal ligeledes gå om.

Samtidig er Hosni Mubaraks tidligere indenrigsminister, Habib el-Adli, der ligeledes blev dømt til fængsel på livstid i 2012, på anklagebænken igen. Det samme er seks af hans assistenter.

Mubaraks første retssag varede i ti måneder, og den juridiske proces har været en langvarig affære for familierne til de personer, der mistede livet på Tahrirpladsen og andre steder i Egypten, rapporterer BBC.

»Jeg har ingen forhåbninger om, at de vil sikre retfærdighed for min søn eller for andre martyrer. Hele mit liv er blevet vendt på hovedet,« siger en kvinde ved navn Umm Moaz, hvis søn blev dræbt i oprøret mod Mubaraks regime.

Under Hosni Mubaraks første retssag var interessen fra det egyptiske folk særdeles stor, og man så lange køer foran retsbygningen, men ifølge BBC og det egyptiske nyhedsbureau MENA er der denne gang ikke den samme interesse at spore.

Dagens Gossip