Egyptens fløje kalder til demonstrationer

Umiddelbart efter fredagsbønnens afslutning var der ingen meldinger om sammenstød, men stemningen i hovedstaden Cairo er spændt, oplyser Berlingskes mellemøstkorrespondent, Uffe Taudal, der opholder sig ved Cairos Universitet, hvor et par tusinde Morsi-tilhængere er samlet.

Området har været scene for de blodigste sammenstød de seneste dage, hvor op mod en snes mennesker har mistet livet:

»Demonstranterne her er indstillet på at blive, og de forventer, at der kommer flere til i aftenens løb. Der er folk, som var her for et par dage siden, hvor de 18 eller 20 blev dræbt, og hvor der blev skudt ind i en folkemængde på et par tusinde. De siger, at det viser, hvor farligt det er at være her, og at nogen kan være blevet bange for kommer her i dag,« siger Uffe Taudal med demonstranternes råb i baggrunden.

»De har lavet barrikader, men her er roligt nu. Der er politi og militær på gaderne hertil fra Tahrir-Pladsen på den anden side af Nilen, men der er ikke politi omkring universitetet,« siger Uffe Taudal, der beskriver demonstranterne ved universitetet som en blandet gruppe, hvoraf flere er højtuddannede:

»De er dybt frustrerede over det, der er foregået og siger, at to lige store parter står over for hinanden. Hvis de, der har taget magten nu, ikke er villige til at finde en løsning, så vil det på et eller andet tidspunkt udvikle sig til vold, for vi kan ikke udrydde hinanden, som en siger,« fortæller Uffe Taudal.

Hærens overkommando har ifølge BBC tilkendegivet, at militæret ikke vil gribe til vilkårlige indgreb mod demonstranter og vil garantere det egyptiske folks ret til at protestere »så længe demonstrationerne ikke truer den nationale sikkerhed«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip