Egyptens hær har dræbt 16 islamistiske militante

Lørdag har den egyptiske hærs luftvåben dræbt 16 medlemmer af Det Muslimske Broderskab på Sinai-halvøen.

- 16 ekstremt farlige ekstremister fra Det Muslimske Broderskab er blevet dræbt, bekræfter hærens talsmand Ahmed Ali på Facebook.

Angrebet på broderskabet kommer, efter at militante i januar skød en af hærens helikoptere ned i den nordlige del af Sinai-halvøen og dræbte alle om bord.

Sinai-halvøen har siden afsættelsen af Mursi i juli været hjemsted for militante, der herfra har planlagt angreb mod flere steder i Egypten.

Det Muslimske Broderskab blev i december stemplet som en terroristgruppe, efter en selvmordsbomber dræbte 15 personer foran et politihovedkvarter.

Broderskabet hævder at have lagt de voldelige metoder bag sig "for flere årtier siden" - og at de nu kun benytter sig af "fredelige midler".

En anden gruppe, Ansar Beit Al-Maqdis, har taget ansvaret for december-angrebet mod politihovedkvarteret - samt et andet angreb mod en politistation i hovedstaden Kairo i januar.

Gruppen, der angiveligt er inspireret af al-Qaedas militante islamistiske ideologi, holder til på den tyndt befolkede nordlige del af Sinai-halvøen tæt på grænsen til Gaza-striben og Israel.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip