Egyptens midlertidige styre lægger mere pres på broderskabet

USA har endnu ikke slået fast, om Morsi er offer for et militærkup, og dermed har man heller ikke taget stilling til, hvorvidt USA fortsat skal støtte egypterne med militær og økonomisk hjælp.

Selv om omverdenen opfordrer Egypten til hurtigst muligt at vende tilbage til civilt, demokratisk styre, så nægter Det Muslimske Broderskab at tage del i den nye regering, som føres an af den midlertidige premierminister Hazem al-Beblawi, der i øjeblikket forsøger at samle en regering. Heller ikke det ultrakonservative islamistparti Nour vil være med i en midlertidig regering. Søndag meddelte talsmanden, at man »kun vil deltage i en folkevalgt regering«.

Søndagens indefrysning af islamisters værdier omfatter blandt andet ni højtstående broderskabsmedlemmer, som er en del af en efterforskning. I fire tilfælde, efter Morsi blev væltet, er folk blevet slået ihjel, herunder sammenstødet mellem politi og demonstranter i Cairo sidste mandag, hvor adskillige mistede livet, og i forbindelse med disse tilfælde bliver broderskabsmedlemmers rolle undersøgt.

Indefrysningen kommer dagen efter, Egyptens anklagemyndighed har modtaget anmeldelser, der beskylder den afsatte præsident og otte andre medlemmer af Det Muslimske Broderskab for spionage, økonomisk uforsvarlighed og for at opildne til vold.

Dagens Gossip