Egyptens præsident tager afstand fra uroligheder

Under urolighederne blev en person dræbt og 80 såret, da muslimer og kristne egyptere tørnede sammen. Deltagerne i begravelsen blev overdænget med sten, da de trådte ud fra kirken, mens myndighederne siger, at kirkegængerne begyndte at ødelægge biler i området omkring kopternes ortodokse katedral i Cairo. Selve begravelsesceremonien udviklede sig også til en demonstration mod præsident Morsi, hvor de kristne holdt trækors frem og råbte slagord mod præsidenten og Det Muslimske Broderskab, som de mener, forsøger at undertrykke og diskriminere dem. Morsi slog dog fast at han er præsident for alle egyptere, da han udtrykte fordømmelse af angrebene.

»Beskyttelsen af alle borgere, muslimer og kristne, er statens ansvar,« lød det ifølge nyhedsbureauet AFP fra Morsi, som også fordømte angrebene på de kristne og deres helligdom.

»Ethvert angreb på katedralen er et angreb på mig personligt,« sagde præsidenten, da han ringede til kopternes pave Tawadros II.

Søndagens hårde sammenstød understreger de lurende spændinger, som præger Egypten. Siden Morsi blev valgt har der været konfrontationer mellem den islamistiske præsidents tilhængere og oppositionen.

Med omkring 10 procent af befolkningen udgør de koptiske kristne en minoritet i Egypten. De kristne hævder, at myndighederne ikke længere beskytter dem efter den tidligere diktator Mubaraks fald i 2011.

Dagens Gossip