Egyptens premierminister vil danne regering i næste uge

»Forhandlingerne er stadig i gang med forskellige kandidater, og jeg forventer, at vi vil færdiggøre dannelsen af kabinettet i begyndelsen af ??næste uge,« siger Hazem el Beblawi til Reuters. Han blev tirsdag udnævnt til midlertidig premierminister og skal lede den egyptiske overgangsregering.

Den nye, midlertidige regering skal sidde frem til starten af næste år, hvor der ifølge den køreplan, militæret fremlagde efter afsættelsen af Mohamed Morsi, skal holdes et nyt parlaments- og præsidentvalg.

De egyptiske myndigheder udstedte onsdag en arrestordre på Det Muslimske Broderskabs øverste leder, Mohammed Badie, i forbindelse med voldelige sammenstød i Cairo. Mohammed Badie og en række andre ledere fra den islamistiske bevægelse er mistænkt for at have opfordret til vold foran den bygning, hvor den afsatte præsident Mohamed Morsi formodes at sidde i husarrest.

Mohamed Morsi bliver tilbageholdt på et »sikkert sted, for sin egen sikkerheds skyld,« siger Badr Abdelatty, der er talsperson for udenrigsministeriet i Egypten. Han tilføjer ifølge Reuters, at Mohamed Morsi ikke er sigtet for noget endnu.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip