Egyptisk domstol frikender 26 for homo-udskejelser

Skrevet af admin

12/01/2015

Mest læste i dag

En egyptisk domstol har mandag frikendt 26 mænd, der var anklaget for "uanstændig opførsel" i forbindelse med en sag om homoseksuel aktivitet.

Mændene blev anholdt 7. december under en natlig politiaktion mod en hammam, som er en offentlig badeanstalt, i Egyptens hovedstad, Kairo.

- Gud er stor. Længe leve retfærdighed, jublede de anklagede, da dommen blev læst op.

Anholdelserne i december blev filmet af en kvindelig journalist, der nogle dage efter bragte optagelserne i tv-programmet "Hidden", der bliver vist på den regeringsvenlige kanal Al-Qahira Wel Nas.

Optagelserne viser næsten nøgne mænd kun iført håndklæder, der bliver slæbt ud af en hammam og sat ind i politivogne.

Egyptisk lov forbyder ikke homoseksualitet, men i stedet er homoseksuelle tidligere blevet anholdt og sigtet for uanstændig opførsel eller for en "seksualpraksis, der strider mod islam".

Politiaktionen mod badeanstalten i Kairo er det seneste eksempel på, at egyptiske myndigheder er begyndt at slå hårdere ned på formodede homoseksuelle.

For tre måneder siden blev otte mænd idømt tre års fængsel for at offentliggøre en video, som ifølge anklagemyndigheden viste et homoseksuelt bryllup. Straffene er senere blevet sat ned til omkring en tredjedel.

Organisationer som Human Rights Watch har fordømt forfølgelsen af homoseksuelle i Egypten og de ydmygende undersøgelser, som formodede bøsser underkastes for at afgøre, om de har dyrket sex med andre mænd.

/ritzau/AFP