Egyptisk indenrigsminister overlever attentatforsøg

Et par timer efter angrebet gik Mohamed Ibrahim ifølge Reuters på skærmen i det statslige TV og fordømte attentatforsøget som »kujonagtigt«. Yderligere forudså ministeren, at angrebet på hans konvoj »ikke var afslutningen, men starten på en bølge af terrorisme«.

Mohamed Ibrahim meddelte desuden, at dette »foragtelige forsøg« på at tage hans liv havde ødelagt fire af hans livvagters køretøjer. En politibetjent var i kritisk tilstand, en anden officer og et lille barn havde herudover mistet deres ben.

Væbnede sikkerhedsstyrker spærrede ifølge nyhedsbureauet hurtigt området af. Her var der ifølge øjenvidner blod ud over det hele. Desuden var en række biler beskadiget og vinduerne i tilstødende bygninger smadret.

»Det er trist. Det er rigtig trist,« siger Ahmed Mahmoud, en 32-årig borger fra Cairo ifølge Reuters og fortsætter.

»Igen ser vi i dag uskyldige mennesker dø foran øjnene af os. Men regeringen har brug for at vide, at de ikke kan bekæmpe den del af befolkningen, der ikke mener det samme som dem selv med vold. Vold vil kun avle mere vold.«

Det Muslimske Broderskabs øverste leder, Amr Darrag, har fordømt attentatforsøget på den egyptiske indenrigsminister, Mohamed Ibrahim, torsdag.

»Bombeforsøget rettet mod indenrigsministeren i dag er beklagelig og noget, vi tager stærkt afstand fra,« siger han.

Området omkring Nasr City i Cairo er kendt som tilholdssted for tilhængere af den afsatte islamistiske præsident Mohamed Morsi. Lige siden 3. juli i år, hvor militæret væltede Morsi og Det Muslimske Broderskab, har stedet været centrum for demonstrationer mod Egyptens hærchef, Abdel Fattah al-Sisi, og indenrigsminister, Mohamed Ibrahim, som er ansvarlig for Egyptens politistyrker.

Abdel Fattah Al-Sisi og Mohamed Ibrahim har begge været udsat for voldsom kritik, efter de sammen ryddede to protestlejre med Morsi-tilhængere, og hvor over 800 mennesker mistede livet.

Nasr City i Cairo var også skueplads for Egyptens mest berømte mord, da den tidligere egyptiske præsident, Anwar Sadat, som var Hosni Mubaraks forgænger, blev dræbt af islamister i 1981.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip