Egyptisk militær giver broderskab frist for samarbejde

Og sker det ikke, vil hæren tage skrappere midler i brug, lyder truslen.

»Vi vil ikke gå til angreb, men vil slå hårdt ned på enhver opfordring til vold og terrorisme fra broderskabets ledere eller deres støtter,« slår militæret fast.

Dog lover man at beskytte fredelige demonstranter uanset tilhørsforhold.

Hæren, der afsatte Mohamed Morsi 3. juli, har efterfølgende indsat overgangsregeringen, som skal lægge en plan for vejen mod en politisk overgang i landet. En plan, som skal føre til et parlamentsvalg om et halvt års tid.

Tidligere torsdag sendte militæret dog en noget anderledes besked efter opfordringen til moddemonstration mod broderskabets demonstrationer. På en facebookside med tilknytning til hæren dukkede en udmelding op om, at strategien mod optøjer og terrorisme fremover ville blive mødt med pistoler. Den melding har amerikanerne reageret på ved at opfordre militæret til at udvise »maksimal tilbageholdenhed« og gøre sit yderste for at forhindre sammenstød mellem de rivaliserende demonstranter.

Også retorikken vækker bekymring i USA, for bare udtalelser kan få spændingerne til at bryde ud i lys lue, lyder det fra en talsmand for Det Hvide Hus oven på den egyptiske hærchef Abdel Fattah al-Sisi opfordring til moddemonstrationer fredag.

Dagens Gossip