Egyptisk passagerfly nødlandet efter bombetrussel

Skrevet af admin

08/06/2016

Dagens topnyheder

Et egyptisk passagerfly er nødlandet i Usbekistan på vej fra Kairo til Beijing på grund af en bombetrussel, oplyser Usbekistans luftfartsselskab til Reuters.

- Alle 118 passagerer og de 17 besætningsmedlemmer er evakueret og bragt i sikkerhed, oplyser luftfartsselskabet.

Flyet er blevet gennemsøgt af sikkerhedshold.

Kilder hos de egyptiske luftfartsmyndigheder siger dog, at bombetruslen var falsk.

- Ingen sprængstoffer er blevet fundet. Det var en falsk trussel, siger de egyptiske kilder.

- Flyet er ved at gøre klar til at fortsætte flyvningen til Beijing, tilføjer kilderne.

Det bliver ikke officielt oplyst, hvilket egyptisk luftfartsselskab flyet tilhører, men russiske nyhedsbureauer skriver, at flyet er fra EgyptAir.

EgyptAir blev den 19. maj ramt af en flykatastrofe, da et passagerfly styrtede ned på vej fra Paris til Kairo. Siden har luftfartsselskabet modtaget en række bombetrusler. De har alle vist sig at være falske.

Flyet fra EgyptAir, der styrtede ned i maj, havde 66 personer om bord. Det styrtede ned i et område af Middelhavet mellem den græske ø Kreta og Egyptens nordlige kyst, hvor eftersøgningen finder sted.

Efterforskere har sagt, at det endnu er for tidligt at konkludere, hvad der forårsagede ulykken. De har ikke udelukket et terrorangreb.

Efterforskere har indsnævret det område, hvor man søger de sorte bokse, efter at der i sidste uge blev opsnappet signaler fra en af boksene.

- Man søger nu i et område på to kilometer, sagde en kilde fra holdet af efterforskere for seks dage siden.

Tidligere var søgeområdet fem kilometer.

Det egyptiske ministerium for civil luftfart har sendt robotter til eftersøgningsområdet. Robotterne kan dykke ned på havbunden og hente de sorte bokse op.

/ritzau/Reuters