Egyptisk rigsadvokat efterforsker 650 mistænkte efter drab

Skyderierne foregik uden for en bygning i hovedstaden, og tirsdag meddeler den egyptiske rigsadvokat, at de mange hundrede personer nu kigges efter i sømmene for at finde ud af, om de spillede en rolle i de mindst 55 menneskers død. Det beretter det statslige nyhedsbureau MENA ifølge Reuters.

Soldater begyndte angiveligt at skyde mod en gruppe, der demonstrerede mod militærets afsættelse af præsident Mohamed Morsi i sidste uge. Morsis Muslimske Broderskab og overlevende fra demonstrationen fortæller, at de var i gang med en fredelig bøn, da sikkerhedsstyrker begyndte at affyre kugler mod dem.

Fra militærets side lyder det dog, at bevæbnede mænd angreb tropperne i området ved Republican Guard-bygning, hvor Morsi menes at sidde fanget, og at en politimand er død i sammenstødene, mens 42 er blevet såret.

De mistænkte er ifølge MENA blevet anklaget for lovovertrædelser som drab, drabsforsøg, besiddelse af våben og ammunition uden tilladelse, fremskaffelse af sprængstoffer og vejblokering.

Hvem de mistænkte er, er der dog ikke forlydender om, men episoden mandag bliver betegnet som »et angreb fra bevæbnede terroristgrupper på soldater og betjente fra den bevæbnede styrke«.

Efter angrebet mandag lovede overgangsregeringen, at den ville nedsætte et juridisk udvalg, som skal efterforske drabene, som i endnu højere grad har forstærket den politiske splittelse i Egypten.

Som et forsøg på at rykke landet væk fra det kaos, det i øjeblikket befinder sig i, udnævnte den midlertidige præsident Adli Mansour, den tidligere finansminister Hazem el-Beblawi til premierminister i en overgangsregering, som sammen med de nye militære magthavere skal forsøge at styre landet mod et nyt parlaments- og præsidentvalg. Ligeledes blev også den tidligere chef for FNs atomagentur, Mohamed ElBaradei, udnævnt til vicepræsident med ansvar for internationale anliggender.

Fra udenrigsministeriet i USA opfordrer man overgangsregeringen til at komme med en plan, som peger fremad, og som involverer alle politiske sider frem mod et valg.

Dagens Gossip