Egyptiske islamister kalder til kæmpedemonstration

Sådan lyder det ifølge AFP i en erklæring fra en gruppe, der kalder sig »Anti-Kup Alliancen af Islamister«. Allerede natten til mandag begyndte tusindvis af Morsi-tilhængere ifølge Reuters at marchere mod et militæranlæg i hovedstaden Cairo trods hærens advarsler om at holde sig væk.

Alliancen opfordrer egyptere over hele landet »til at gå ud på gader og pladser for at genvinde deres frihed og værdighed, som det blodige kup har tilranet sig, og for rettighederne for de martyrer, der er blevet dræbt af kuppets kugler«.

Dermed øges risikoen for nye konfrontationer, som dem der lørdag kostede 72 Morsi-tilhængere livet.

Gruppen opfordrer ligeledes til at marchere mod militærbygninger over hele Egypten mandag aften »for at fordømme de kriminelle handlinger og affyringer af skarpe skud fra indenrigsministeriet mod fredelige demonstranter«.

Opfordringen fra den islamistiske alliance kommer, efter at Egyptens nationale sikkerhedsråd, hvor både hærchef Abdel Fattah al-Sisi og midlertidig præsident Adli Mansour sidder, har advaret demonstranterne mod at overskride deres ret til fredelige protester.

Egypten har siden militærkuppet 3. juli dannet ramme om flere voldsomme sammenstød mellem militær og demonstranter. Militæret er flere gange blevet beskyldt for at skyde direkte ind i større menneskemængder.

Dagens Gossip