Egyptiske oprørere truer turister til at forlade landet

Den islamistiske militante gruppe Ansar Bayt al-Maqdis, der har base på Sinai-halvøen i Egypten, truer tirsdag turister til at rejse ud af Egypten "før det er for sent".

På det sociale medie Twitter skriver gruppen, at den vil angribe alle, der bliver i landet efter 20. februar.

- Vi anbefaler turister om at rejse sikkert ud, inden tidsfristen udløber, skriver gruppen i en meddelelse på Twitter, der er skrevet på engelsk.

Advarslen fremgår ikke på gruppens hjemmeside, men gruppens beskeder på Twitter har tidligere vist sig at være korrekte.

Truslen bekymrer dog ikke hos Atlantis Rejser, der hvert år sender mange danske turister til Egypten.

- Man skal passe på med at tillægge de her grupper for meget magt. Det er utrolig nemt for dem at få medierne til at piske en stemning op, uden at der ligger så meget reelt i det, siger rejsebureauets kommunikationschef Pernille Ammitzbøll og tilføjer:

- Vi holder tæt kontakt med Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Egypten, når disse ting sker. Vi holder os altid til, hvad Udenrigsministeriets rejsevejledning siger.

Ansar Bayt al-Maqdis har påtaget sig skylden for et angreb på en turistbus i søndags, hvor flere sydkoreanske turister samt bussens egyptiske chauffør blev dræbt. Angrebet skete tæt på grænsen mellem Egypten og Israel.

- Selvmordsangrebet var en del af vores krig mod det forræderiske regime, som har dræbt uskyldige, ødelagt huse og ransaget ejendomme, skriver gruppe på et jihadist-fora ifølge nyhedsbureauet AFP.

Angrebet på turistbussen betegnes som et strategisk skifte, da oprørerne i det seneste år ellers har rettet sine angreb mod egyptiske politifolk og soldater, siden Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab blev afsat som præsident i juli 2013.

Ansar Bayt al-Maqdis er Egyptens mest aktive islamistiske militante organisation, og den har truet med at vælte den egyptiske overgangsregering med hærchefen Abdel Fattah al-Sisi i spidsen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip