EHF-delegerede skal gribe ind over for dommersvigt

Både landstræner Ulrik Wilbek og Aalborg-træner Nikolaj Jacobsen er ude med riven efter den delegerede fra det europæiske håndboldforbund (EHF), der var ansvarlig for afviklingen af den omdiskuterede håndboldkamp mellem Århus Håndbold og HC Zomimak.

Hjemmeholdet afleverede gentagne gange tacklinger i hoved- og strubehøjde, uden at dommerne straffede det.

Derfor mener Wilbek og Jacobsen, at slovakken Jan Rudinsky burde have grebet ind over for de overgreb på Århus-spillerne, som dommerne fra Aserbajdsjan lod passere ustraffet.

Og det kunne han også have gjort. Det fortæller Henrik La Cour Laursen, der ud over selv at være EHF-delegeret også sidder i EHF's dommerkomité.

- Det er den delegeredes opgave og pligt at kalde dommerne til sig, hvis han ser, at kampen er ved at skride dem af hænde.

- Hans opgave er at guide og advisere dommerne, så vi undgår protester, siger den tidligere topdommer, som dog ikke vil forholde sig til den konkrete kamp.

- Jeg kan ikke udtale mig om kampen, for jeg har kun set de få, udvalgte klip, der er lagt ud.

- Og desuden er der en retlig instans i EHF, der skal kigge på det og komme med en afgørelse. Det lader jeg dem om, siger han.

Han siger dog, at kampen formentlig vil blive taget op på det næste møde i dommerkomitéen.

- Vi vil selvfølgelig kigge på det og vurdere, om der er behov for at indskærpe noget i forhold til dommerne eller de delegerede generelt, siger han.

Henrik La Cour Laursen fastholder, at selv om der jævnligt klages over dommerindsatsen i europæiske kampe, så er det sjældent, at der opstår sager af den kaliber, som Århus har været involveret i.

Og han undrer sig over, at de to dommere tilsyneladende tillod overdrevent hårdt spil af makedonerne .

- De to aserbajdsjanere har mange års erfaring og har dømt mange Europa Cup-kampe, og derfor er det også lidt overraskende, at den her sag opstår, siger Henrik La Cour Laursen.

Århus Håndbold tabte opgøret i Strumica med 24-33 og røg ud af turneringen med sammenlagt 53-59.

/ritzau/

Dagens Gossip